Haber

Tetra Pak ve AB Biotek postbiyotik yiyecek ve içecekler için yeni fırsatlar sunuyor

Tetra Pak ve AB Biotek postbiyotik besinler ve içecekler için yeni fırsatlar sunuyor

Tetra Pak, bağırsak ve metabolik sağlığı ve bağışıklık sistemini desteklemek üzere tasarlanan yenilikçi bir postbiyotik besin bileşenini piyasaya sürmek için AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sağlığı ile iş birliğini duyurdu. Bu içerik; İçecek, süt ürünleri, dondurma, peynir gibi Ultra Yüksek Sıcaklık (UHT) ürünlerinin karıştırılması sırasında toz formda gıda prosesine kolaylıkla entegre edilebilir. Böylece tüketiciler için bağışıklık sistemini destekleyerek canlılığın artmasına yardımcı olur.
 

Postbiyotik bileşen, gribe karşı korunmak, vücudun enerji üretimini optimize etmek ve ürünün tadını değiştirmeden uygun sindirimi teşvik etmek için belirli sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış farklı karışımlar içerir. Yiyecek ve içecek üreticilerinin bu kategoriye girmesi kolay olsa da, postbiyotik tozun tarife dahil edilmesi minimum yatırım gerektirir ve ek özel makine kullanımını gerektirmez. Bu, üreticilerin besin takviyesine yönelik tüketici talebini minimum çabayla hızlı bir şekilde karşılamasına olanak tanır.

Tetra Pak’ın, dünyanın önde gelen besin işleme ve paketleme analitiği şirketi AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sağlığı ile olan işbirliği, Global Research and Markets’a göre 2023’e kıyasla yıllık yüzde 9,33’lük bir büyüme oranını temsil eden 2030 yılına kadar 232.000.000 ürün sunmayı hedefliyor. Bu gelişme, 46 milyar dolara büyüyeceği iddia edilen sağlık ve wellness pazarı için önemli bir döneme denk geliyor.

“Postbiyotik inovasyon, müşterilerimizi pazar trendlerinin önünde tutma amacımızı gösteriyor”

konu hakkında konuşan Tetra Pak Genel Müdür Yardımcısı Roberto Franchitti , şunları söyledi: “Son dönemlerde besin takviyelerine olan talepte patlama yaşanıyor ve bu alanda bir yavaşlama öngörülmüyor. Sunduğumuz postbiyotik yenilik yalnızca bu talebe bir yanıt değil, aynı zamanda müşterilerimizi pazar trendlerinin önünde tutma amacımızın da bir göstergesidir. “AB Biotek ile birlikte beslenme alanındaki bilimsel bilgimizi, üreticilerin sağlıklı gıdaları tüketiciler için daha erişilebilir hale getirmesine yardımcı olacak analizler sağlamak için kullandık.”

Tetra Pak Güney Avrupa Süreç Direktörü Alberto Kullovitz , şunları ekledi: “İtalya’da ilk postbiyotik ürünümüzün lansmanını görmekten mutluluk duyuyoruz. Postbiyotiklerle zenginleştirilen İnalpi peyniri protein dilimleri, artık tüketicilere sağlığın korunmasında ve bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemli rol oynayan temel unsurları sağlıyor. Bu eşsiz kombinasyonu, peyniri günlük olarak standart bir gıdadan farklılaştırıyor.” “Canlılık ve refahta gerçek bir artış sağlayarak onu değerli bir besin takviyesine dönüştürüyor.”

AB Biotek Genel Müdürü Gerald Dard “Artık ilk kez besin maddesi üreticileri için çay, bitki bazlı içecekler, spor içecekleri ve daha fazlası gibi kategorilerde güçlendirilmiş ürünler sunma konusunda yeni fırsatların kilidini açabiliriz. Tetra Pak ile bu heyecan verici yolculuğa çıkmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Postbiyotik gıda konsepti üzerine araştırmalar devam ediyor

Tetra Pak şu anda yüksek proteinli rafta dayanıklı yoğurt, yüksek proteinli çay ve şekeri azaltılmış meyve suyu da dahil olmak üzere bir dizi postbiyotik beslenme konseptini araştırıyor. Bu araştırma, fikir aşamasından ürün konsepti testine ve şirketin birinci sınıf ürün geliştirme merkezlerinde endüstriyel doğrulamaya kadar ürün yolculukları boyunca gıda üreticileriyle birlikte çalışmayı içerir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu