“Sağlık sektörünün lider grupları dijitalleşmeye odaklandı”
Küresel salgının ardından sağlık departmanı, 2023 ve sonrasında daha iyi hasta deneyimleri sunmaya ve dijitalleşmeyi daha aktif kullanmaya odaklandı. Yakın tarihli bir rapor, iki sağlık başkanından birinin dijital araçları kritik olarak değerlendirdiğini ortaya koydu.
Salgınla birlikte ortaya çıkan yapısal sorunlar, daha sağlam ve esnek sağlık altyapıları oluşturmayı, sağlık hizmetlerini erişilebilir kılmayı ve sağlığı teşvik ederek hastaları güçlendirmeyi öncelik haline getirdi. Daha iyi hasta deneyimi ve güçlü bir altyapının konuşulduğu noktada, önde gelen kümeler sağlıkta dijitalleşme yatırımlarına odaklandı.
Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, bu yıl medikal teknoloji yatırımlarını artırmaya odaklanacaklarını belirterek, “Center for Connected Medicine tarafından yapılan bir araştırma, 2 sağlık liderinden birinin dijital sağlık araçlarını kritik öneme sahip gördüğünü ortaya koyuyor. “Uzun vadeli etkilerini yaşayacağımız bir dönemde yaşarken, deneyimin her aşamasında teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Çünkü sağlık sektöründe ‘sağlıklı’ dijitalleşme çok kritik” dedi.
“80 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ KİŞİ SAYISI İKİYE KAT OLACAK”
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yapılan tahminler, örgütün çatısı altındaki ülkelerde 80 yaş üstü insan sayısının 2050 yılına kadar ikiye katlanarak 10 milyona ulaşacağını gösterdi. Bu bireylerin birçoğunun kronik hastalığı olduğunun dikkate alınması gerektiğini ifade eden Ramazan Burak Telli, “2 yılı aşkın bir süredir maliyetler, iş gücü eksikliği gibi sebeplerle yıpranan sağlık sektörü hazırlık yapabilir. yeni teknolojileri bilimsel ve kanıtlanmış uygulamalarla kesiştirerek bu dönem için. Buna rağmen henüz 3 sağlık liderinden biri değil. Mümkün olan en iyi dijital deneyimleri sunabileceğini düşünen sadece biri var.”
“SAĞLIK KURUMLARI HER YÖNDEN İYİLİK SAĞLAMALIDIR”
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, sağlık hizmeti veren kurumun fiziksel, ruhsal ve sosyal uygunluk durumunu sağlaması gerektiği belirtildi. Ramazan Burak Telli, “Sağlık kurumlarının birincil görevi, hastanın sağlık kurumuna girdiği andan itibaren kendisini zinde hissetmesini sağlamaktır. tesisinden klinik süreçlerine, yönetimden teknik analizlere kadar her aşamada en iyi uygulamaları benimseyen Türkiye’nin en değerli yatırım şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Avrupa Yatırım Holding’in sağlık iştirakleri, sektörel liderliği ile çatı şirketin bu vizyonunu temsil etmektedir. .”
“2023 YILINDA TIBBİ TEKNOLOJİ YATIRIMLARIMIZI ARTIRACAĞIZ”
İyi bir hastane olmanın tıbbi teknolojiden güvenlik önlemlerine, personel eğitiminden yetkinliklere, kullanılan tıbbi sarf malzemelerin kalitesinden musluktan akan suya kadar pek çok faktörün şekillendiğini vurgulayan Telli, değerlendirmelerini şu ifadelerle tamamladı:
“Nitelikli bir sağlık deneyiminin akıllı bir ekosistemle mümkün olduğunu, çalışan mutluluğunun doğrudan hastaların sağlığına yansıdığını biliyor, iş gücü eksikliği gibi sektörü tehdit eden aksiliklerin önüne geçmek için uzun vadeli stratejiler geliştiriyoruz. Avrupa Yatırım Holding’in sağlık branşındaki yatırımlarını kapsayan Hastane ve Özel Global Eye Tıp Merkezi, klinik prosedürlere entegre edilen tıbbi standartların yeterince yönetilip yönetilmediğini izlemeye, gelişime açık deneyim noktalarını iyileştirmeye, benimsemeye odaklanmaktadır. Her süreçte hastayı bilgilendirmeyi esas alan ve çalışanların sağlık konforunu gözetmeden gelişimini destekleyen çalışmalarımızı daha da ileriye taşımak için bu yıl medikal teknoloji yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz.